NIEUW!! ONLINE MAATWERK GEVELPLATEN

Dakisolatie

Warme lucht stijgt en dus is een goed geïsoleerd dak of zolder is goud waard! Helaas zijn er in België toch nog vele daken en zolders die onvoldoende of zelfs totaal niet geïsoleerd zijn.

Wetende dat de meeste warmte die in de woning geproduceerd wordt verloren gaat via het dak (ca. 30 %), is het goed isoleren van je dak of zolder een must. Bovendien stimuleert de overheid het isoleren op verschillende manieren via subsidies en fiscale voordelen. Daarnaast draagt een goede isolatie bij tot een betere levensduur van jouw dak/zolderverdieping.

Een hellend dak kan je op drie verschillende manieren isoleren:

  • Het isoleren van de zoldervloer
  • Het isoleren van het dak zelf, zowel langs de binnenzijde als langs de buitenzijde (dit is aangewezen wanneer je de zolder verwarmt)
  • Een combinatie van beide

Er is een ruime keuze aan materialen (glaswol, rotswol, PUR, PIR, geëxtrudeerd of geëxpandeerd polystyreen,…) met elk zijn eigen voor-of nadelen en λ-waarde, wat een indicatie geeft van de warmtegeleidbaarheid. De λ-waarde is natuurlijk een belangrijk criterium om te bekijken, maar meer nog is de Rd-waarde belangrijk omdat deze ook de dikte mee in rekening brengt.

Bouwpunt Van der Gucht in Temse heeft jarenlange ervaring in de verschillende isolatiemogelijkheden en zal je dan ook graag bijstaan met deskundige informatie.

Meer informatie of een gratis prijsaanvraag? Contacteer ons