NIEUW!! ONLINE MAATWERK GEVELPLATEN

RubberShell - Dakdichtingsysteem

Rubbershell is een performant en nieuw dakdichtingsmembraan voor een snelle en veilige afdichting van platte en lichthellende daken. Het is een veelzijdig systeem, welke eenvoudig te gebruiken is in tal van toepassingenWat Rubbershell zo uniek maakt, is de combinatie van enerzijds de voordelen van EPDM membranen en anderzijds het gemak van de verwerking van bitumineuze dichtingen. Dit betekent een eenvoudige verwerking, een elastisch membraan, een duurzame dichting voor nagenoeg elke ondergrond. Uitdagende vormen zijn geen probleem en kunnen snel en controleerbaar afgedicht worden.

Sterk, elastisch en duurzaam
Rubbershell is een EPDM membraan met een intern glasvliesnet, en samengesteld uit diverse lagen. Het wapeningsnet zorgt voor de dimensionele stabiliteit, maar bewaart tevens de flexibiliteit van het membraan. De toplaag is vervaardigd in EPDM en de onderlaag is een hoog gemodificeerde bitumen. Om te weerstaan aan veroudering en spanningen heeft het membraan een totale dikte van 2.5mm. Rubbershell wordt niet aangetast door permanent contact met water en is uiteraard UV-bestendig. Het membraan is ook geschikt voor gebruik in verschillende klimaten.

Efficiënte systemen
Het Rubbershell membraan is beschikbaar in twee versies: een voor mechanische bevestiging of geballaste toepassingen en een zelfklevende kwaliteit. De naden van beide kwaliteiten worden gelast met warme lucht. De performante naadverbinding biedt ook het voordeel dat een visueel controleerbare lasril onder de naad uitvloeit; het bewijs van een goed gelaste naad. Tijdens het plaatsen van het membraan wordt nooit gebruik gemaakt van een open vlam!

Rubbershell is beschikbaar in diverse breedtes waardoor efficiënt en snel gewerkt kan worden.

Veelzijdige toepassingen
Naast de dakdichtingsrollen is Rubbershell ook beschikbaar in een 1.6mm zelfklevende kwaliteit, speciaal ontwikkeld voor de afdichting van goten en gevels. Rubbershell biedt aldus danig oplossingen voor afdichting van de gehele bouwschil.

Onderhoudsvrij
Rubbershell behoeft geen specifiek onderhoud teneinde de levensduur en kwaliteit over de jaren heen te verbeteren. Om het goed functioneren van het dak te garanderen, dient uiteraard op regelmatige tijdstippen een controle van het dak uitgevoerd te worden. Hierbij dient men te controleren dat de waterafvoeren naar behoren functioneren en dat mechanische beschadigingen verholpen worden.

Duurzaam leefmilieu
Rubbershell is chemisch stabiel en bevat geen gevaarlijke weekmakers zoals chloor of plastificeermiddelen die kunnen uittreden tijdens haar gebruiksduur. De verwachte levensduur overtreft 50 jaar. Dit resulteert vervolgens in een gunstige LCA en een beperkte impact op het leefmilieu.

Rubbershell Roofing technische informatie

Meer informatie of een gratis prijsaanvraag? Contacteer ons