NIEUW!! ONLINE MAATWERK GEVELPLATEN

Houten gevelbekleding

Karaktervolle en onderhoudsvriendelijke houtsoorten voor jouw gevelbekleding? Ontdek nu ons aanbod aan houten gevelbekleding!

Padouk

Padouk is een houtsoort afkomstig van Afrika. Het kernhout van Afrikaans padouk is zeer duurzaam (natuurlijke duurzaamheidsklasse I)

Deze houtsoort kent in het begin een oranjerode kleur maar verkleurt op termijn naar egaal zilvergrijs. Door zijn duurzaamheid is padouk een ideale houtsoort voor gevelbekleding.

  • duurzaamheidsklasse I: zeer duurzaam (meer dan 25 jaar)


(net geplaastst)(Op termijn)


Cedar

  • Lichte en toch relatief stevige en veerkrachtige Noord-Amerikaanse naaldhoutsoort
  • duurzaam en goed bestand tegen rot en verwering
  • zeer geschikt voor gevelbekleding

Western red cedar staat bekend om de grote kleurvariatie die het verse hout kan vertonen. Licht geelbruin, rozebruin, zalmkleurig en chocoladeachtig bruin gekleurd hout komt voor.

Het donkere hout komt meestal uit het centrale deel van de stam en het lichter getinte meer van de buitenzijde. In het hout kunnen ook afwisselend donker en licht getinte banen voorkomen. In kwaliteit is het donkere en het lichte hout gelijk.Thermowood

Thermowood is vanwege zijn duurzame eigenschappen erg geschikt als gevelbekleding. Het is goed bestand tegen vocht, vormvast en wordt op milieuvriendelijke wijze geproduceerd. Door zijn duurzame eigenschappen en lage kostprijs is thermowood gevelbekleding een goed alternatief voor hardhout.

De houtsoort is afkomstig van Scandinavië en behoort tot klasse 2 op gebied van duurzaamheid. In het begin heeft Thermowood een bruine kleur maar na verloop van tijd verkleurt dit naar egaal grijs.

  • duurzaamheidsklasse II: duurzaam (15 tot 25 jaar)


Meer informatie of een gratis prijsaanvraag? Contacteer ons