Wat is de beste isolatie voor je gevel? De muur aan de binnen of buitenzijde isoleren of spouwmuurisolatie? Het goed isoleren van je muur is uiteraard een sleutelelement om je energiefacturen naar beneden te krijgen.
Isoleren is vandaag de dag meer dan ooit een zeer secuur werk. Men mag de dikste en meest isolerende materialen gebruiken, als de afwerking niet goed is, is al dat geld weggesmeten.
Ook bij een renovatie kan je een bestaande gevel isoleren. Dit kan op drie verschillende manieren:
Isoleren aan de buitenkant wordt meer en meer toegepast, ook al wilt dit zeggen dat de gevel in principe naar voor komt. Vooral voor oude woningen, die meestal op de rooilijn zijn gebouwd, wilt dit zeggen dat de rooilijn wordt overschreden. De Vlaamse overheid laat dit toe tot 14 cm, maar let op, de funderingen mogen de rooilijn niet overschrijden. Dit is waarom er zeer vaak wordt gekozen voor een combinatie van extra isolatie aan de buitenkant in combinatie van gevelplaten, wat mogelijk is zonder met de funderingen de rooilijn te overschrijden.
Hieronder vind je de diverse merken die verkrijgbaar zijn bij Bouwpunt Van der Gucht. Er is een ruime keuze aan materialen die we op voorraad hebben:
Eurothane G is een PUR-plaat, bekleed aan beide zijden met een meerlagencomplex waarop aan 1 zijde een gipskartonplaat is toegevoegd.
Eurowall is een PUR-plaat bekleed met een gasdicht meerlagencomplex van kraftpapier en metaalfolies.
De revolutie in spouwisolatie. De nieuwe spouwisolatie gaat nog een stap verder, met een isolatiewaarde die nog 5% beter is.
Makkelijk te reinigen isolatieplaten voor industriële en agrarische gebouwen.
Powerwall is een PUR-plaat met een kern in TAUfoam, bekleed aan beide zijden met een lichtgewafelde zuivere aluminiumfolie met raster langs één zijde.
De revolutie in spouwisolatie. De nieuwe spouwisolatie gaat nog een stap verder, met een isolatiewaarde die nog 5% beter is.
Makkelijk te reinigen isolatieplaten voor industriële en agrarische gebouwen.
Glaswolplaat met uiterst hoge isolatiewaarde
Glaswolplaat, langs de ene zijde bekleed met zwart, weerbestendig glasvlies en langs de andere zijde bekleed met een gevel VETROTEX glasvlies.
Vormvaste glaswolplaat aan één zijde bekleed met een VETROTEX glasvlies. In hoofdzaak gebruikt voor binnenmuren.
Stevig onbekleed glaswoldeken. Ideaal voor bij houtskeletbouw.