NIEUW!! ONLINE MAATWERK GEVELPLATEN

Plâtinum

In 2008 lanceerde Gyproc de Plâtinum dagkant. Al enkele jaren bewijst Plâtinum zijn troeven in de pleisterafwerking, bij tal van stukadoors. Plâtinum werd mede ontwikkeld door stukadoors, om een optimale functionaliteit te garanderen. Recent kan Plâtinum ook toegepast worden in de droge afbouw, dankzij de nieuwe variant Plâtinum 210.

Zes troeven op een rijtje

  • Plâtinum is vervaardigd uit een zeer licht duropolymeer. Dit materiaal garandeert een hard en stootvast Plâtinum-element, wat resulteert in minder beschadigingen van dagkanten op de werf.
  • Aangezien het Plâtinum element spouwen overbrugt, verhindert het koude bruggen en kan het bijdragen tot een betere isolatie van de woning.
  • Het polymeer is trouwens ook schimmelresistent, waardoor schimmelvorming in geval van condensvorming aan ramen uitgesloten is.
  • Grote esthetische waarde: de dagkant is pleisterwit
  • Hoekprofielen moeten niet geplaatst worden: dankzij de afreineus, die men kan gebruiken als hoekprofiel bij het pleisteren of aanwerken met gipskartonplaten, sluit de muur perfect aan op de dagkant. U bent dus zeker van een stevige rechte hoek.
  • Afwerken van dagkanten is vaak een tijdrovende taak. Plâtinum is een kant-en-klare dagkant die het plaatsingsrendement op de werf verhoogt.

Toepassing

Plâtinum is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie, voor pleisterafwerking en afwerking met Gyproc-platen. Deze aansluiting met Gyproc-platen is nieuw en laat ons toe om de markt van de droge afbouw ook een kwaliteitsvolle oplossing voor het afwerken van dagkanten aan te bieden.

De Plâtinum dagkant is verkrijgbaar in 3 lengtes, 2200 mm, 2600 mm en 3000 mm. Qua breedte hebt u keuze tussen 210 mm of 270 mm.
Wenst men een smaller of korter element dan hoeft men enkel de dagkant op maat te snijden met een Stanleymes.

De Plâtinum 210 is voorlopig de dagkant met dubbel toepassingsgebied, nl pleister én Gyproc-platen.
Plâtinum 270 is geschikt voor aanwerking met pleister.

Technische fiches:

Technische fiche Plâtinum 210

Technische fiche Plâtinum 270

Meer informatie of een gratis prijsaanvraag? Contacteer ons