NIEUW!! ONLINE MAATWERK GEVELPLATEN

Historiek

150 jaar bouwen aan een familiebedrijf

Frederik Michel Van der Gucht (1828-1899)

Het verhaal van “Van der Gucht” start zo’n 150 jaar geleden met het bedrijf Pottery Van der Gucht. Een pottenbakkerij werd opgericht door de 40-jarige Frederik Michel Van der Gucht.

Temse leek hem een interessante plaats voor handel en nijverheid dankzij de nieuwe spoorwegbrug over de Schelde. Deze zorgde voor een goede verbinding met Brussel.


Achiel Van der Gucht (1866-1927)


Achiel Van der Gucht volgde zijn vader Michel op in 1898 In die periode had men voor het eerst elektriciteit in Temse. Dit was het begin van een nieuw tijdperk waarin alles zal draaien rond automatisatie.

Ook het transport veranderde drastisch. Pottery Van der Gucht kocht haar eerste vrachtwagen van het merk Ford met een laadvermogen van 2,5 ton. Vanaf dat ogenblik verliep het vervoer niet meer per boot maar via de weg.


Julien Van der Gucht (1905 – 1998)


Het is pas 2 generaties en bijna 60 jaar later dat de eerste bouwmaterialen verkocht werden. Julien Van der Gucht, die zijn intrede deed in de pottenbakkerij in 1925, focuste zich op de groei van de pottenbakkerij door overnames en verdere automatisatie.

Het transport werd geoptimaliseerd door de combinatie van de verkoop van potten met de aan – en verkoop van bouwmaterialen. In 1927 werden de eerste grèsbuizen verkocht.


Julien Van der Gucht & Cie (1948)


Het gamma aan bouwmaterialen breidde verder uit. Een nieuwe firma “Julien Van der Gucht & Cie” werd opgericht in 1948. In 1954 kwam ook de oudste zoon van Julien Van der Gucht, André Van der Gucht, in de zaak.

In 1970 verhuisde de afdeling bouwmaterialen naar een nieuw pand in de Pastoor Boelstraat. Ook Pierre Van der Gucht, een tweede zoon van Julien Van der Gucht, deed zijn intrede in de zaak.


Eurolaan 3 (2000)


1978 was het jaar waarin de activiteit dakwerken werd opgestart o.l.v. André Van der Gucht. Ook de activiteit van de bouwmaterialen evolueerde en groeide.

Extra ruimte drong zich op en in 1990 werd het magazijn aan de Eurolaan 4A (16.000m²) in gebruik genomen.

In 2000 verhuisden uiteindelijk ook de burelen en de toonzaal naar de overkant van de straat, naar Eurolaan 3 in het industriepark van Temse.
Centrum voor maatwerk (2008)


2008 kunnen we het startjaar noemen van het maatwerk bij bouwpunt, met de aankoop van een eerste paneelzaag.

In 2009 wordt, door de stijgende vraag, de paneelzaag al vervangen door een opdeelzaag machine en in hetzelfde jaar een eerste CnC-machine voor het frees & boorwerk.

Het Centrum voor Maatwerk voor het verzagen, frezen en boren van gevelplaten (Trespa, Eternit, Rockpanel & Alucobond) wordt nog verder uitgebouwd in de jaren die volgden met in 2013 een bijkomende opdeelzaagmachine en een machine met automatische grijparm voor automatische belading van de opdeelzaag machines.

In 2015 werd een een flat-table CNC aangekocht waar de grootste platen van Trespa en Alucobond in 1 keer kunnen worden verwerkt.
Bouwshop Eurolaan (2011)

Augustus 2011 is het moment dat de bouwshop in de Eurolaan opengaat. 750m² met alle toebehoren voor de vakman.
Afhaalmagazijn (2014)

Het afhaalmagazijn in de Eurolaan wordt geopend en telt zo’n 4.000m² overdekte opslagruimte extra.

Deze verandering is een belangrijke stap om de vlotte bediending op lange termijn te kunnen blijven garanderen.

  • Alles onder één dak = 1 balie = 1 bon
  • Éénrichtingsverkeer rond het gebouw met een aparte inrit en uitrit
  • Aparte balie particulieren & professionele klanten
  • Afhaalmogelijkheid onder een grote luifel/doorrit
  • Gescheiden los-& laadzones voor leveranciers en klanten

Toonzaal (2016)

De toonzaal wordt volledig vernieuwd in november 2016. 1500m² levensechte presentaties, nieuwe trends, ruime keuzes voor alle prijsniveau's, ...

Bouwmaterialen shoppen wordt vanaf nu een echte beleving bij Bouwpunt.
Pierre Van der Gucht met zijn kinderen Christophe en Kathy Van der Gucht

Vandaag staat de 3e generatie aan de leiding van Bouwpunt Van Der Gucht. Pierre Van der Gucht geeft de fakkel door aan zijn kinderen Christophe en Kathy.

Zij geven samen met het hele team van Bouwpunt Van der Gucht, elke dag opnieuw het beste van hunzelf om de klanten met raad en daad bij te staan en te zoeken naar oplossingen om de service nog te verbeteren.


Meer informatie of een gratis prijsaanvraag? Contacteer ons