NIEUW!! ONLINE MAATWERK GEVELPLATEN
Parket: Eik

Parket: Eik

Het meerlagenparket van Lalegno is de vrucht van een diepgeworteld respect voor de natuur en het ambachtelijk geduld van de houtbewerker.

Meerlaags, wat betekent dat ?

Hout is wat met in vaktermen een hygroscopisch materiaal noemt. Dat betekent dat het zijn vorm aanpast bij wisselende temperaturen en schommelingen in luchtvochtigheid. Traditionele massieve vloeren gaan, onder invloed van het wisselend binnenklimaat in je woning en door het voortdurend proces van krimpen en zwellen, na enige tijd vaak schotelen of vervormen. Meerlagenparket biedt de ideale oplossing voor dat probleem. Meerlaagse vloeren zijn half-massieve houten vloeren, speciaal ontworpen om de natuurlijke beweging van het hout (en dus ook de vervorming) zoveel mogelijk tegen te gaan.

De meerlaagse parketvloeren van Lalegno zijn samengesteld uit verschillende lagen hout.

  • Een toplaag, gemaakt van massieve eik, tropisch hout of bamboe van uitstekende kwaliteit.
  • Een stabiliserende onderbouw.

De verschillende lagen worden dwars op elkaar geplaatst en daarna onder hoge druk stevig met elkaar verlijmd. Zo worden alle spanningen opgevangen die kunnen ontstaan onder invloed van temperatuurverschillen of schommelingen van de relatieve luchtvochtigheid in je woning. Die opbouw maakt meerlagenparket dus stevig en zeer stabiel. Na correcte plaatsing in gezonde woningen beweegt een samengestelde vloer nauwelijks. Een bijkomend voordeel is dat dit productieproces ons toelaat om langere en bredere planken te produceren zonder afbreuk te doen aan die stabiliteit.


Meer informatie of een gratis prijsaanvraag? Contacteer ons